Η Βουλγαρία ‘αιχμάλωτη’ του εξοπλισμού της από τη Μόσχα




Μάιος 17, 2015.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν μόνο τρεις μήνες μέχρι να λήξει η σύμβαση με τη ρωσική εταιρεία RSK Mig,  για τη συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών MiG 29, που είναι τα μοναδικά όπλα στη βουλγαρική αεροπορία, το μέλλον της πολεμικής αεροπορίας,  παραμένει ομιχλώδες, αφού η προσπάθεια απεξάρτησης  από τη Μόσχα κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στα λόγια, αναφέρει το δημοσίευμα.


Η Βουλγαρία έχει παλιά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της και παραδέχεται ανοικτά ότι δεν υπάρχουν κονδύλια  για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Παρά τα καθημερινά σχόλια από τον υπουργό Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, για το θέμα, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε μια νέα σύμβαση με τους Ρώσους και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τιμή, γράφει το βουλγαρικό κείμενο.

Πρόσφατα ο Νέντσεφ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την RSK MIG, δηλώνοντας ότι το ποσό των 80 εκατομμυρίων λέβα είναι μεγάλο. 

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ανοικτά, η Βουλγαρία να ακολουθήσει την εμπειρία της Βαλτικής και να πληρώνει άλλους να φρουρούν τα εναέρια σύνορά της. Μετά την αρνητική αντιμετώπιση αυτής της πρότασης, την απέσυρε, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr