Η Σαουδική Αραβία πρόσθεσε την ‘Χεμπολάχ’ στον κατάλογο της τρομοκρατίας






Μάιος 27, 2015.

Οι σαουδαραβικές αρχές επέβαλλαν κυρώσεις στους ηγέτες της λιβανικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» και τους κατηγορούν για «εγκλήματα και τρομοκρατία» και ότι η οργάνωση αυτή βρίσκεται «στο φόντο των τρομοκρατικών πράξεων σε όλη τη Μέση Ανατολή», σημειώνει το αραβικό «Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια» επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.


Μάλιστα αναφέρει ότι ένας ηγέτης του «Κόμματος του Θεού»- ‘Χεζμπολάχ’, ο  Μοχάμεντ Καμπαλάν ανέλαβε την προεδρία του τρομοκρατικού πυρήνα της ‘Χεμπολάχ’ στην Αίγυπτο και έχει ως στόχους τους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα αυτή.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι ένας άλλος ηγέτης της οργάνωσης αυτής, ο Χαλίλ Γιουσούφ «που είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην Υεμένη συμμετείχε στην επέμβαση της Χεζμπολάχ στην πολιτική που ασκείται στην Υεμένη.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από το καλοκαίρι του 2012 η Χεμπολάχ μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά που τα διαμοίρασε σε πολιτικούς της Υεμένης, για την προώθηση της ιδεολογίας της.

Το Ριάντ επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χεμπολάχ», η οποία «εξαπλώνει το χάος και την αστάθεια με τρομοκρατικές επιθέσεις και εγκληματικές δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο», όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr