Σκόπια: Ατασθαλίες και από το αλβανικό κόμμα






Η τελευταία συνέντευξη Τύπου για τις υποκλοπές  των τηλεφώνων

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Μάιος 13, 2015.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ,  συντόνισε την 31η συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας και άλλες παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την κυβερνητική ηγεσία του  VMRO-DPMNE.


Ο Ζάεφ ξεκίνησε τη συνέντευξη με το σχολιασμό για τις παραιτήσεις της υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα ΓΙανκουλόφσκα και του αρχηγού της μυστικής αστυνομίας, Σάσο Μιγιάλκοφ.

Ο Ζάεφ έδωσε έμφαση στο ότι το Κοινοβούλιο δεν έχει καμία νομιμοποίηση να εκλέξει νέα μέλη της κυβέρνησης.

Τα περισσότερα από όσα αποκαλύφθηκαν από τα ηχογραφημένα τηλεφωνήματα, ήταν σημαντικά, αλλά εξέπεσαν της προσοχής, λόγω των παραιτήσεων της Γιανκουλόφσκα και του Μιγιάλκοφ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου, είχε σχέση με τον οικονομικό νεποτισμό μεταξύ της εξουσίας του VMRO-DPMNE και του αλβανικού DUI,  το οποίο προφανώς, αντί να διεξάγει διαγωνισμούς για τα δημόσια αγαθά, παρέδιδε άμεση εντολή σε πιστές του εταιρείες, χωρίς διαφάνεια στη διαδικασία.

Δεδομένου ότι οι ηχογραφήσεις που αποκαλύφθηκαν, ελήφθησαν από άτομα της Διοίκησης της Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας πριν από τα γεγονότα στο Κουμάνοβο, είναι αμφίβολο ότι οι υποδείξεις για ατασθαλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, έχουν και τόση σημασία την παρούσα στιγμή.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr