Έντι Ράμα: Οι αξιωματούχοι στα Σκόπια σιωπούν για τα θύματα των αμάχων




Μάιος 11, 2015.

Αξιωματούχος της αλβανικής κυβέρνησης προτρέπει τα Σκόπια, να δώσουν πληροφορίες με πλήρη διαφάνεια για την τραγική κατάσταση και τη διενέργεια περαιτέρω ερευνών.


Εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης αντιδρώντας στα γεγονότα του Κουμάνοβο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 8 αστυνομικοί, προέτρεψε τα Σκόπια να διερευνήσουν και να ανακοινώσουν τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή.

«Η κυβέρνηση των Σκοπίων εκτός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δεν έχει ακόμη πει τίποτε για τους άμαχους πολίτες του Κουμάνοβο, την κατάστασή τους, την περιουσία τους που λεηλατήθηκε, κάηκε, καταστράφηκε».

«Αναμφισβήτητα, αυτή η αβεβαιότητα δεν βοηθά στην πλήρη επιστροφή στη φυσιολογική κατάσταση αλλά επιτείνει την ανησυχία. Πρέπει να ριχθεί άπλετο φως και δημοσιοποιηθεί η αλήθεια μέχρι τέλους», σημειώνει η αλβανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας παρακολουθεί με προσοχή και μεγάλη ανησυχία τις τραγικές εξελίξεις στην πόλη Κουμάνοβο.

Εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και πιστεύει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλιμακωθεί η κρίση στα Σκόπια.

«Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Κουμάνοβο, έχουν παραβιάσει την κανονικότητα και τις εθνοτικές σχέσεις, οι οποίες παραμένουν εύθραυστες, λόγω της μερικής εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας του 2001,  που χωρίς αμφιβολία  η εφαρμογή της, είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του γειτονικού κράτους».

«Η Δημοκρατία της Αλλβανίας καλεί για ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και την εύρεση μιας σωστής λύσης που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και αναγκαία για τη σταθερότητα στην περιοχή».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr