Σκόπια: Διαδήλωση υποστηρικτών του Γκρούεφσκι

Μάιος 18, 2015.

Σκόπια.

Το ακροδεξιό κυβερνών κόμμα  VMRO-DPMNE διαδηλώνει σήμερα στα Σκόπια με το σύνθημα «Ισχυρή ‘Μακεδονία’», στην εκδήλωση μίλησε  ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος τόνισε  ότι δεν παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού.


Ο πολιτικός αναλυτής, Βλαντίμιρ Μποζινόφσκι, σημειώνει ότι η διαδήλωση έχει ως στόχο να δείξει την υποστήριξη  των πολιτών και να παρουσιάσει τις κυβερνητικές πολιτικές του Γκρούεφσκι.

Η διαδήλωση γίνεται μετά από τη συνάντηση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων, όπου δεν υπήρξε συμφωνία, και ο Γκρούεφσκι θα αναφερθεί σε σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, τονίζοντας ότι δεν παραιτείται και δεν αποδέχεται μεταβατική κυβέρνηση.

Ο κομματικός μηχανισμός μετέφερε χιλιάδες πολίτες από όλη την επικράτεια στην πρωτεύουσα, Σκόπια,  στην διαδήλωση που άρχισε στις 20:00.

Η μεταφορά αυτή των οπαδών του ακροδεξιού κόμματος έχει ως στόχο να καταδείξει ότι η πλειοψηφία του λαού αποδέχεται την παρούσα κυβέρνηση.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται, μπροστά από το Κοινοβούλιο, όπου  έχει ετοιμασθεί σχετικό σκηνικό.

Σύμφωνα με την τηλεόραση Σίτελ, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν περίπου 90 χιλιάδες οπαδοί  του κυβερνώντος κόμματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr