Τουρκία: Βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του κουρδικού κόμματος




Μάιος 18, 2015.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον  των περιφερειακών γραφείων του φιλο-κουρδικού κόμματος (του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος- HDP),  στη νότια Τουρκία.


Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε  στο γραφείο του αναφερθέντος κόμματος στην πόλη Άδανα.  Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν έξι άτομα, τρία από οποία είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η έκρηξη κατέστρεψε την πρόσοψη του κτηρίου.

Η δεύτερη έκρηξη έγινε στην πόλη της Μερσίνας και τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Τα κίνητρα και τα αίτια των εκρήξεων, προς το παρόν δεν έγιναν γνωστά.

Ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος-HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς επρόκειτο να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία από το προεκλογικό κέντρο στη Μερσίνα σήμερα.

Η έκρηξη έρχετα εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου.

Τον Απρίλιο, άγνωστοι άνοιξαν πυρ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα. Η κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση ως επίθεση κατά της δημοκρατίας και σταθερότητας στην Τουρκία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr