Εντυπωσιάστηκαν οι ίδιοι οι πολίτες των Σκοπίων από τον όγκο της διαδήλωσης




Μάιος 18, 2015.

Σκόπια.

«Δεν θυμάμαι στη ζωή μου, να έχουν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι σε μια διαμαρτυρία στα Σκόπια», δήλωσε ο σκηνοθέτης Βαλαντίμιρ Μιλτσίν,  σλαβικής καταγωγής από τα Σκόπια, μέλος της «Ανοιχτής Κοινωνίας» σε σχετική συνέντευξή του.


«Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 100 χιλιάδες άτομα. Τόνισε, ότι το κύριο μήνυμα των διαδηλωτών ήταν ‘η απόκτηση της ελευθερίας της έκφρασης’.

«Τα αιτήματα του λαού είναι πολύ σαφή: παραίτηση της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι, παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, παραίτηση  της ηγεσίας της τοπικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης που έχει καταστεί μεγάφωνο της κυβέρνησης.

 Αίτημά μας είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, μη πολιτική,  που θα διοργανώσε σε ένα ορίζοντα 12 μηνών το πολύ, πρόωρες βουλευτικές εκλογές , δίκαιες, ελεύθερες και δημοκρατικές. Και να γίνει αυτό πρέπει να ‘καθαριστούν’ οι ψευδείς εκλογικοί κατάλογοι στη χώρα», είπε ο Μίλτσιν.

Η αντιπρόεδρος του DUI ζήτησε παραίτηση του Γκρούεφκσι



Η Ερμίρα Μεχμέτι, βουλευτής του κυβερνώντος  αλβανικού κόμματος «Δημοκρατικής Ένωση για Ενσωμάτωση’- DUI,  προέτρεψε τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, να παραιτηθεί.

Η αντιπρόεδρος του αλβανικού κόμματος που συμμετέχεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, έγραψε σε σελίδα της σε κοινωνικό δίκτυο ότι «πρέπει  σε αυτήν τη χώρα που πιστεύει η κυβέρνησή της ,  ότι θα την ενσωματώσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να ενισχύσει τις δημοκρατικές αξίες και να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για ισότητα όλων των πολιτών».

«Ήρθε, πλέον, η ώρα. Ούτε ο λαός, ούτε η διεθνής κοινότητα δεν υποστηρίζει μια μη δημοκρατική κυβέρνηση.  Ήρθε η ώρα για την παραίτηση του Γκρούεφσκι», σημειώσε η Μεχμέτι.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr