Το «Ισλαμικό Κράτος» κατέλαβε πρωτεύουσα μεγάλης ιρακινής επαρχίας




Μάιος 18, 2015.

Το ‘Ισλαμικό κράτος’ έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο  της μεγαλύτερης σουνιτικής ιρακινής επαρχίας Ανμπάρ, την πόλη Ραμάντι.


Η κατάληψη της πόλης Ραμάντι, αποτελεί μια μεγάλη νίκη  για το ‘ισλαμικό κράτος’ στην περιοχή του Ιράκ και αυτή είχε ως αποτέλεσμα την βαρύτατη ήττα των ιρακινών δυνάμεων, και θέτει, επίσης, σε αμφισβήτηση τις ελπίδες του Αμερικανού προέδρου, ότι οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν βαρύ συντελεστή για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  το ‘ισλαμικό κράτος’ έχει καταλάβει δεκάδες άρματα μάχης των Ιρακινών και έχει «σκοτώσει δεκάδες προδότες».

Οι δρόμοι της Ραμάντι έχουν γεμίσει με πτώματα τα οποία ρίχτηκαν στη φωτιά.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η τρομοκρατική ομάδα έχει, ήδη, πραγματοποιήσει μαζικές δολοφονίες των μελών των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης μαζί με αμάχους.

'Το Ραμάντι έπεσε'

«Το Ραμάντι έπεσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Ανμπάρ, Μουχάμεντ Χαϊντούρ. « Η πόλη κατελήφθη, ο στρατός την εγκατέλειψε», είπε.

Η πόλη έχει γεμίσει με παρατημένα θωρακισμένα οχήματα των ιρακινών.

Προηγουμένως, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Ιράκ, εκκενώθηκε σημαντική στρατιωτική βάση μετά από την πρώτη εκδήλωση της επίθεσης των εξτρεμιστών.

 Ο Μουχάμεντ Χαϊντούρ είπε ότι 500 άτομα, άμαχοι και ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες και από την πόλη κατά τη διάρκεια των μαχών, την έχουν εγκαταλείψει περίπου οκτώ χιλιάδες κάτοικοι.

Συνολικά, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, από την αρχή των συγκρούσεων στην περιοχή, περίπου 114 χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr