Τουρκία: Οι εξαγωγές τηλεοπτικών σειρών σε δεύτερη θέση μετά από τις ΗΠΑ






Μάιος 18, 2015.

Οι εξαγωγές των τουρκικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση παγκοσμίως,  εισάγοντας κέρδη στη χώρα ενός ποσού που φθάνει  τα 200 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί τον γίγαντα των  τηλεοπτικών παραγωγών, τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τηλεοπτικές σειρές τουρκικής παραγωγής έχουν μεγάλη επιτυχία, κυρίως στα Βαλκάνια, και ακολουθούν οι αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η τουρκική  τηλεοπτική υπερπαραγωγή  αποτελεί ένα σχολείο για όλον τον κόσμο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μπογάζιτσι (Boğaziçi Üniversitesi) της Κωνσταντινούπολης,  φιλοξένησε το πρώτο συνέδριο για τη βιομηχανία των τηλεοπτικών σειρών.

Ο λέκτορας Cenk Karahan επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει περάσει με επιτυχία  στη βιομηχανία του θεάματος με εκπληκτικά αριθμητικά δεδομένα  και ότι οι τηλεοπτικές σειρές και οι τουρκικές ταινίες έχουν  μια σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι  οι εξαγωγές έφθασαν τα 200 εκατομμύρια δολάρια και η Τουρκία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα.

«Σήμερα εξάγουμε 70  τηλεοπτικές σειρές, έχουμε καταφέρει να είμαστε στην δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύω ότι το θέαμα και ο τουρισμός είναι τα μεγάλα κεφάλαια της Τουρκίας», είπε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr