Κύπρος: Αναστασιάδης και Ακιντζί διέσχισαν πεζή τα ‘σύνορα’




Ο Νίκος Αναστασιάδης(α) και ο Μουσταφά Ακιντζί πίνοντας καφέ δήλωσαν ότι στηρίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες των δύο πλευρών



Μάιος 23, 2015.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, περπάτησαν μαζί από τη βόρεια και τη νότια πλευρά του διαιρεμένου νησιού, καθώς οι σχέσεις συνεχίζουν να θερμαίνονται μετά τις πρόσφατες εκλογές στα Κατεχόμενα.


«Η επίσκεψη ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί, όταν ο Αναστασιάδης πέρασε τα ελεγχόμενα από τον ΟΗΕ, σύνορα  με τα πόδια προς τη βόρεια πλευρά του νησιού που έγινε δεκτός από τον Ακιντζί», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Τόσο οι δύο  άνδρες, όσο και οι αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους, περπάτησαν στην ιστορική συνοικία της αγοράς  της Αράστας και στην Ουζούν Γιολ στη Λευκωσία.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν με τους καταστηματάρχες και τους τουρίστες, και απόλαυσαν ένα φλιτζάνι καφέ στο  Μπουγιούκ Χαν του 16ου αιώνα.

Ο δεύτερος γύρος της επίσκεψης ήταν στην ελληνική κυπριακή πλευρά της Λευκωσίας και σε δήλωση που έκαναν ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί σε τοπικό καφενείο, όπου κάθισαν, ήταν ότι στηρίζουν την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνει το δημοσίευμα της Bugün.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr