Ζάεφ: «Ο Γκρούεφσκι έλεγε ψέματα ότι δεν διαπραγματεύονταν το όνομα της χώρας»







Μάιος 16, 2015.

Σκόπια.

«Όλες οι διαδόσεις που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας,  ότι ο Γκρούεφσκι, διαπραγματεύονταν, μυστικά, για το όνομα και την ταυτότητα των πολιτών, χωρίς τη γνώση των πολιτών, όπως είχαμε προειδοποιήσει, είναι όλες αληθινές», είπε, σήμερα, ο ηγέτης της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατά την παρουσίαση της 33ης συνέντευξης Τύπου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.


«Ήρθε η ώρα για το λαό να πληροφορηθεί την αλήθεια και να μάθει για τα ψέματα του Νίκολα Γκρούεφσκι που έχτισε το μύθο του εικονικού πατριωτισμού. 
Αυτός ο υποκριτής πατριώτης, Νίκολα Γκρούεφσκι, που έκλεψε το μέλλον της χώρας μας επί εννέα χρόνια και έφερε τους πολίτες στην πλέον οδυνηρή θέση, καθώς αυτός και η οικογένειά του έγιναν πανίσχυροι , ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός την αλήθεια».

Λέγανε ότι ο Γκρούεφσκι δεν ήθελε συμβιβασμό και είπαν ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί το συνταγματικό όνομα της χώρας.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διαπραγματεύονταν με την Ελλάδα,  το όνομα της χώρας, αλλά και την ταυτότητα των πολιτών, για την οποία έλεγε ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν στις διαπραγματεύσεις, είπε ο Ζάεφ, παρουσιάζοντας νέες  ηχογραφημένες συνομιλίες του Γκρούεφσκι με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Ο Ζάεφ, τόνισε ότι,  όταν ο Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε ότι «μισθοφόροι του Σόρος, υποστηρίζουν την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας, τότε ακριβώς έκανε διαπραγματεύσεις για αλλαγή του ονόματος σε ‘Άνω Μακεδονία’.

«Πρέπει να μάθετε, αγαπητοί  πολίτες, ποιοι ήταν οι πραγματικοί διαπραγματευτές για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, αυτοί που είχαν τη νόμιμη εξουσία της», είπε ο Ζάεφ.

Ο ίδιος παρουσιάζοντας στοιχεία στο κοινό, δήλωσε ότι διαπραγματεύσεις γίνονταν κάτω από το τραπέζι, σε μυστικές αίθουσες με τον έμπιστο του Γκρούεφσκι, εξάδελφό του, αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ, με τον ‘εμπορικό εκπρόσωπο της Ελλάδας’,  που διαπραγματεύονταν, τότε,  την πώληση του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ, τον Manolo,  όπως ήταν γνωστός ο Εμμανουήλ Μαλέλης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια ο Ζάεφ παρουσίασε ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του Αντόνο Μιλοσόσκι που επιβεβαιώνουν όλα τα ανωτέρω.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr