Διπλασιάστηκαν οι Γάλλοι τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία




Μάιος 22, 2015.

Ο αριθμός των Γάλλων υπηκόων που υποστηρίζουν  τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ και τη Συρία έχουν υπερδιπλασιασθεί από το παρελθόν έτος, όπως είπε, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve.


Σχεδόν 1.700 άνθρωποι συμμετείχαν σε ταξίδια προς τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το δίκτυο υποστήριξης για την πρόσληψη τζιχαντιστών, τη συγκέντρωση χρημάτων και της οργάνωσης αποστολής τους, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός στην Κοινοβουλευτική
Επιτροπή.

«Οι Γάλλοι που προσλήφθηκαν για Τζιχάντ εκτιμούνται σε  1.683 άτομα, ένα κύμα όπως καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2015 και παρουσιάζει αύξηση 203% από τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Οι γαλλικής υπηκοότητας που εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές περιλαμβάνουν και 137 γυναίκες και 80 παιδιά, είπε ο Cazeneuve, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται καθοδόν στην περιοχή,  περί τα 320 άτομα.

Περισσότεροι από 100 Γάλλοι έχουν σκοτωθεί σε μάχες, μεταξύ των οποίων και οκτώ σε αποστολές αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το Γάλλο υπουργό, 278 τζιχαντιστές έχουν εγκαταλείψει τη Συρία εθελοντικά και 213 έχουν επιστρέψει στη Γαλλία. «Υπάρχουν  άτομα που επιστρέφουν σχεδόν κάθε εβδομάδα, μερικές φορές κάθε μέρα», είπε.

Ο Cazeneuve μίλησε στο Κοινοβούλιο για τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίστηκε από την Εθνοσυνέλευση νωρίτερα αυτόν το μήνα και δήλωσε ότι 36 σχετικές ιστοσελίδες έχουν μπλοκαρισθεί  στη Γαλλία από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης και της Πολιτικής Βίας, εκτίμησε ότι περίπου 1200 Γάλλοι υπήκοοι είχαν ενταχθεί στις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ, από το σύνολο των 4.000 που προέρχονται από τη Δυτική Ευρώπη.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr