«Αυτοδιάθεση»: Ο Γκρούεφσκι επιτίθεται στους Αλβανούς όπως ο Μιλόσεβιτς




Μάιος 9, 2015.

Το κίνημα «Αυτοδιάθεση» [Vetevendosje]  του Κοσσυφοπεδίου αντέδρασε έντονα με τα γεγονότα στην πόλη Κουμάνοβο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  και ανέφερε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει κινητοποιήσει στρατιωτικό βαρύ πυροβολικό και επιτίθεται σε οικισμούς στο Κουμάνοβο.


Σε έκτακτη διάσκεψη ο Glauk Konjufca επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Αυτοδιάθεσης» δήλωσε ότι οι Αλβανοί  στο Κουμάνοβο δέχονται επιθέσεις από τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, παρόμοια με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Κοσσυφοπέδιο.

«Η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πυροβολικού για να επιτεθεί  στρατιωτικά στο Κουμάνοβο. Σε γειτονιές που είναι μόνο Αλβανοί επιτέθηκαν με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, επιτέθηκαν ακριβώς όπως στο Κοσσυφοπέδιο από τον Μιλόσεβιτς κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Κονιούφκα.

«Το σκεπτικό του Υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, για αυτήν την επίθεση είναι ότι επιδιώκουν να απομακρύνουν ένοπλες ομάδες Αλβανών στο Κουμάνοβο».
«Αυτό αποτελεί ένα απαράδεκτο άλλοθι για τη συγκάλυψη της επίθεσης κατά τρομοκρατών Αλβανών», πρόσθεσε.

«Ο Γκρούεφσκι έχει μετατρέψει την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, σε ένα κατασταλτικό μηχανισμό και δηλώνει ότι οι Αλβανοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αστυνομική βία και τη στρατιωτική καταστολή. Η κυβέρνηση του Γκρούεφσκι βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση για τη νομιμοποίησή της».

Ο Κονιούφκα επέκρινε έντονα την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, όπως δικαιολόγησε  τον Γκρούεφσκι ότι επιτίθεται κατά των Αλβανών προκειμένου να καταστείλει την τρομοκρατία στην περιοχή.

«Ο τρόπος με τον οποίο απάντησε η κυβέρνησή μας είναι εντελώς λάθος. Δεν βλέπω καμία διάθεση του υπουργείου Εξωτερικών του Κοσόβου να καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον του αλβανικού πληθυσμού στην περιοχή», είπε ο Κονιούφκα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr