Κουμάνοβο: ΗΠΑ και ΕΕ παρακολουθούν «στενά» τις συγκρούσεις






Μάιος 9, 2015.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και η Ευρωπαϊκή Ένωση,  έχουν αντιδράσει  στις συγκρούσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα σχετικά με το περιστατικό στην πόλη Κουμάνοβο του νοτιοσλαβικού κράτους -  FYROM.


«Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στο Κουμάνοβο και τα γύρω χωριά και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αστυνομικών  και των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά στους τραυματίες.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρχές και τους πολιτικούς ηγέτες.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παραμείνουν  ψύχραιμοι για να καταστεί η επιβεβαίωση των πραγματικών περιστατικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Σκόπια.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολουθεί προσεχτικά  τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, σχετικά με τη δράση της αστυνομίας για το τι συμβαίνει στο Κουμάνοβο και τα περίχωρά του, όπου αναφέρθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών από τα ξημερώματα.

«Είμαστε σε επαφή με τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα. Θερμή έκκληση προς όλους τους πολίτες και τους πολιτικούς παράγοντες να παραμείνουν ήρεμοι και να περιμένουν τους αρμόδιους κυβερνητικούς υπαλλήλους να παρουσιάσουν τα πραγματικά περιστατικά και να εξηγήσουν με αλήθεια τι ακριβώς συμβαίνει.  Ελπίζουμε ότι θα αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων», σημειώνει το σημείωμα της αντιπροσωπείας της ΕΕ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr