Τα 11 μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας- Σκοπίων



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 25, 2015.

Σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα 11 μέτρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης που συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νίκολα Ποπόσκι και Νίκος Κοτζιάς.


Πολιτική - Ευρωπαϊκή Πολιτική

Α.   Πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών σε διεθνή, πολυμερή, περιφερειακά θέματα για την ασφάλεια και προξενικών υποθέσεων καθώς και πρωτοβουλίες για την περιφερειακή συνεργασία - Σχέδιο για ετήσιες διαβουλεύσεις.

Β. Διμερής διάλογος για θέματα της ΕΕ και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο τον προγραμμάτων IPA2, λαμβάνοντας υπόψη τους τομείς προτεραιότητας που καθορίζονται στο έγγραφο στρατηγικής και ετήσιου προγραμματισμού. Συνεργασία σε διασυνοριακά προγράμματα, αδελφοποιήσεις και το ΤΑΙΕΧ.

Γ. Συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης της Αθήνας,  με την Υπηρεσία Διαχείρισης στα Σκόπια

Εκπαίδευση και πολιτισμός

Α. Συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και Ινστιτούτων.

Β. Ανταλλαγή Υποτροφιών Πανεπιστημίου

Γ. Κίνητρα για την πολιτιστική συνεργασία και ανταλλαγή.

Εμπορική και Οικονομική Συνεργασία

Α. Ενίσχυση οικονομικών, εμπορικών και οικονομικών δεσμών- Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Συνδεσιμότητα

Α. Βελτίωση του αγωγού σύνδεσης ενέργειας/ φυσικού αερίου.

Β. Βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Μπίτολα- Φλώρινας  ( σημ. η Φλώρινα αναφέρεται ως ‘Λερίν’)

Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, διασυνοριακή αστυνομική και τελωνειακή διοίκηση, ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες και ενίσχυση της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς, της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Υγεία

Συνεργασία στον τομέα της Υγείας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ