5.000 Τουρκμένοι Σύριοι διέφυγαν στην Τουρκία






Ιούνιος 5, 2015.

Περίπου 5.000 πρόσφυγες  της Συρίας έχουν καταφύγει στην Τουρκία, μέσω της Σανλιούρφα, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ του ‘ισλαμικού κράτους’ και ένοπλης πολιτοφυλακής του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έχουν ενταθεί στη Συρία, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Cihan, οι πρόσφυγες από τη Συρία, συνέρρεαν στα τουρκο-συριακά σύνορα, όταν φούντωσαν οι μάχες  μεταξύ των εξτρεμιστικών δυνάμεων του ‘ισλαμικού κράτους’ και  των δυνάμεων της κουρδικής ομάδας «Μπουρκάτ αλ Φιράτ».

Για τους  Τουρκμένους της Συρίας, οι Τούρκοι άνοιξαν τις μεθοριακές πύλες στις πόλεις  Pekmezli και Yeşiltepe, σύμφωνα με το κυβερνείο της περιφέρειας Ακτσάκαλε.

Όπως σημειώνεται,  οι δυνάμεις χωροφυλακής παρακολουθούσαν τη ροή των προσφύγων και τους κατεύθυναν σε στρατόπεδα προσφύγων στην πόλη Akçakale και Suruç, αφού πρώτα θα περνούσαν από  υγειονομικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το μέλος  της κουρδικής ομάδας PYD, Ömer Alluş, οι κουρδικές ομάδες λαϊκής άμυνας (YPG) κατέχει τον έλεγχο των οδών που οδηγούν στη Ράκα, προπύργιο των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr