Τουρκία: Με κανόνια νερού σταμάτησαν Σύριους πρόσφυγες στα σύνορα




Ιούνιος 5, 2015.

Ο τουρκικός στρατός έριξε κανόνια νερού σε χιλιάδες  Σύριους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος, κοντά την πόλη Akçakale στην επαρχία Σανλιούρφα.


Σύμφωνα με τουρκική πηγή, περισσότεροι από 3.000 Σύριοι κατέφυγαν στα σύνορα με την Τουρκία, όταν ξέσπασαν μάχες μεταξύ εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και Κούρδων μαχητών.

Ο Σύριοι περίμεναν οι Τούρκοι να ανοίξουν τα συρματοπλέγματα για να περάσουν, αλλά δόθηκε εντολή να μην τους αφήσουν και ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να τους διαλύσει, αφού φώναζαν για να διέλθουν από τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Μάχες έχουν ξεσπάσει από χθες μεταξύ των Κούρδων και των εξτρεμιστών  έξω από την πόλη Τελ Αμπιάντ στην επαρχία Χασάκα της Συρίας, κοντά στην τουρκική πόλη Akçakale.

Τούρκος αξιωματούχος, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, 3.337 Άραβες από τη Συρία, εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος για να αποφύγουν τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς που γίνονται από την αεροπορία της Συμμαχίας υπό την αμερικανική ηγεσία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr