Ντιγιαρμπακίρ: Έκρηξη με τραυματίες- Ματαιώθηκε προεκλογική ομιλία του κουρδικού κόμματος




Ιούνιος 5, 2015.

Τουρκία.

Η προεκλογική ομιλία του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ηγέτη του φιλοκουρδικού « Δημοκρατικού Κόμματος  των Λαών»- HDP , την Παρασκευή το απόγευμα,  ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση, από την οποία όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν περίπου 50 άτομα.


Χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί στον ‘İstasyon’ (Σταθμός) στην πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ και περίμεναν να ακούσουν τον επικεφαλής του HDP, Selahattin Demirtaş, να μιλήσει, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.



Ο εκφωνητής στη συγκέντρωση ζήτησε από τα πλήθη να ανοίξουν δρόμο για να περάσουν τα ασθενοφόρα στους τραυματίες.

Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι η τουρκική αστυνομία άρχισε να ρίχνει με κανόνια νερού κατά του πλήθους για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

«Είναι τολμηρό αυτό που συνέβη πριν από τις εκλογές», είπε ο Ντερμιτάς στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk από την πόλη Ντιγιαρμπακίρ που κατοικείται, κυρίως, από Κούρδους.

«Όποια και να είναι  η αιτία της έκρηξης, καλώ το λαό του Ντιγιαρμπακίρ να κρατήσει την ψυχραιμία του», είπε ο Ντερμιτάς.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη  στην προεκλογική συγκέντρωση της αντιπολίτευσης έγινε με στόχο τους ψηφοφόρους του HDP ή εάν πρόκειται για ατύχημα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Γκαζιαντέπ, ο Νταβούτογλου είπε ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr