Αλβανία: Διπλωμάτης των ΗΠΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους σλαβικής μειονότητας




Ιούνιος 1, 2015.

Ο  πρόεδρος Έντμοντ Τεμέλκο και ο γενικός γραμματέας του σλαβικού κόμματος στην Αλβανία που φέρει τον τίτλο «Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη, Nathan Haft, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του διπλωμάτη των ΗΠΑ, ο οποίος ρώτησε για την κατάσταση και τα δικαιώματα της σλαβικής μειονότητας  στην Αλβανία,  μια μειονότητα που είναι προσκείμενη ιδεολογικά στα Σκόπια.

Οι εκπρόσωποι του σλαβικού κόμματος,  ενημέρωσαν τον Αμερικανό διπλωμάτη,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αποτυχία της μειονότητά τους να επιτύχουν τα ελάχιστα νόμιμα δικαιώματα, όπως εκπαίδευση στη σλαβική γλώσσα, την διαφωνία τους με το νέο νόμο περί αυτοδιοίκησης που καταργεί την οντότητά τους στις περιοχές Γκόρα και Γκόλο Μπάρντο.

Ενημέρωσαν, επίσης, για αίτημά τους,  στην ανάγκη ενός νέου νόμου, που να κατοχυρώνει γενικά  όλες τις μειονότητες και την αναγνώρισή τους από το αλβανικό κράτος σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των κοινοτήτων αυτών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr