Σκόπια: Η Υπηρεσία Πληροφοριών λαμβάνει μέτρα για προστασία των υπαλλήλων της




Ιούνιος 1, 2015.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών των Σκοπίων, ενημέρωσε το κοινό ότι σήμερα ξεκίνησε διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης για δημοσιεύσεις στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των εργαζομένων σε τομείς των υπηρεσιών της.


Η ανακοίνωση της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρει ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλά εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύονται  άρθρα που παρουσιάζουν δεδομένα και πληροφορίες για δράσεις ατόμων που εργάζονται στην Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Η δημόσια προβολή της ταυτότητας και φωτογραφιών των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πληροφοριών, θέτει σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλειας, την ασφάλεια των οικογενειών των εργαζομένων και εκθέτει και υπονομεύει τις εκ του νόμου αρμοδιότητες και μεθόδους εργασίας της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας.

» Οι δραστηριότητες αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Υπηρεσία και ο Οργανισμός έχει κινήσει ποινικές διαδικασίες ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας. 

» Ήδη, ξεκίνησε η διαδικασία για να καθορισθεί η ευθύνη για τη δημοσίευση φωτογραφίας και της ταυτότητας ενός υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πληροφοριών,  για το πώς απέκτησε την φωτογραφία αυτή, τι προσβάσεις έχει και με ποιο τρόπο τέθηκε στη διάθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όπου δημοσιεύθηκαν στοιχεία του.

» Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι στην κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών να εκτίθενται δημόσια στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με βάση την πολιτική κερδοσκοπία και να διαδίδονται φήμες και υποθέσεις από ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές πληροφοριών της χώρας μας , ως είδηση και πληροφορία.

» Ο Οργανισμός  σέβεται την ελευθερία της έκφρασης και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, ως το υψηλότερο και δημοκρατικό επίτευγμα, αλλά πάντα ανταποκρίνεται στα αρμόδια θεσμικά όργανα στη δημοσίευση διαβαθμισμένων πληροφοριών που έχουν επιβλαβή αποτελέσματα στο σύστημα ασφαλείας της χώρας.

Γίνεται δημόσια έκκληση σε όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκδοτών και των δημοσιογράφων  των ΜΜΕ να ενημερώσουν τις προσβάσεις τους σε πληροφορίες που θέτουν σε κίνδυνο την κατάσταση ασφαλείας και τις προθέσεις τους στη διάπραξη εγκλημάτων κατά του κράτους και να συνδράμουν  στη διαδικασία της έρευνας», γράφει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Σκοπίων.


[Σημείωση:  Το κείμενο δεν αναφέρεται στο γνωστό σκάνδαλο των υποκλοπών, που σταδιακά δημοσιεύει η αξιωματική αντιπολίτευση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος –SDSM,  αλλά σε διαρροές για τη δράση της αστυνομίας κατά των ένοπλων Αλβανών στο Κουμάνοβο, και δημοσιεύσεις (τις οποίες και εμείς παρουσιάσαμε) για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην επιχείρηση αυτή.]




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr