Κουρδικό δημοσίευμα: Πως οι Τζιχαντιστές εισέβαλαν στην Κομπάνι




http://www.echedoros-a.gr


Ιούνιος 25, 2015.

KOBANI.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, από τρεις κατευθύνσεις, σύμφωνα με  αυτόπτη μάρτυρα.

Η πρώτη επίθεση στην Κομπάνι έγινε από τα σύνορα με την Τουρκία, από το μεθοριακό σταθμό Mursitpinar,  τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Οι τζιχαντιστές φορούσαν στολές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και φέρεται να είχαν συνεννοηθεί με τις τουρκικές αρχές. Μόλις εισέβαλαν στο εσωτερικό της πόλης Κομπάνι, πυροδότησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους και τραυματίζοντας 70.

Ακολούθησε επίθεση από τα νότια της Κομπάνι, όπου οι τζιχαντιστές έφθασαν στο χωριό Μπερίκχ Μπατάν. Υπάρχουν αναφορές για σφαγές και στα γύρω χωριά από τις τζιχαντιστές.

Αμέσως ο διεθνής συνασπισμός υπό την αμερικανική ηγεσία απάντησε με τρεις βομβαρδισμούς σε συγκεκριμένους στόχους.

Το τρίτο σημείο εισβολής των τζιχαντιστών ήταν από τα ανατολικά της πόλης, όπου οχήματα του ισλαμικού κράτους μετέφεραν μεγάλο αριθμό εξτρεμιστών, οι οποίοι όμως κρατούσαν σημαίες κουρδικές της «Ομάδας Λαϊκής Προστασίας» (YPG) και τραγουδούσαν κουρδικά εθνικά τραγούδια  για να διευκολυνθούν  από τα σημεία ελέγχου που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι σε λίγο άρχισαν άγριες συγκρούσεις σε ορισμένες γειτονιές  στην πόλη Κομπάνι.

Ορισμένοι τραυματίες τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ οι Τούρκοι δεν έκαναν δεκτούς πολίτες της πόλης Κομπάνι που είχαν τραυματισθεί, για θεραπεία σε τουρκικά νοσοκομεία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες ότι οι τζιχαντιστές μπήκαν στη Συρία από το τουρκικό έδαφος, περιγράφοντας τους ισχυρισμούς ως «ψέματα».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ