Κοτζιάς: «Η Σερβία και η Ελλάδα περνούν δύσκολες ώρες»




Ιούνιος 25, 2015.

Βελιγράδι.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι η Σερβία και η Ελλάδα «περνούν δύσκολες  στιγμές», προσθέτοντας ότι η συνεργασία αυτή θα «διευκολύνει τη διέξοδο  από αυτές», τονίζοντας ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται σήμερα στο Βελιγράδι «σε μια πολύ πιο απλή συνάντηση» από ό, τι στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.


«Ήμουν την Τρίτη σε μια τέτοια συνάντηση στις Βρυξέλλες», είπε ο Κοτζιάς προς τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παλάτι της Σερβίας.

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι μαζί με τον ομόλογό του, Κοτζιά, προετοιμάζουν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι, μια επίσκεψη που συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Ντάτσιτς ανέφερε ότι η Σερβία και η Ελλάδα δεν έχουν κανένα εξαιρετικό και επίμαχο ζήτημα και έχουν κοινές θέσεις, στη λογική ότι «χρειάζεται μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση για την περιοχή μας, χωρίς διπλωματία του 19ου αιώνα, μυστικές αποφάσεις, εκβιασμούς και απειλές».

Ο Κοτζιάς δήλωσε: «Θέλουμε η Ευρώπη να ανοίξει νέους ορίζοντες, μια Ευρώπη που δεν θα περιορίζει την Ελλάδα και να έχει ίσα δικαιώματα όπως κάθε άλλο , μικρό ή μεγάλο κράτος μέλος της (ΕΕ)» και πρόσθεσε «Δεν μπορούμε εδώ και μήνες να ακούμε την ιστορία ενός αγωγού και στη συνέχεια να ακούμε, όπως πρόσφατα, ιστορίες για άλλους αγωγούς», είπε χαρακτηριστικά σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ