Σε μεγάλης κλίμακας άσκηση ο ρωσικός Βόρειος Στόλος στην Αρκτική




Στην άσκηση θα συμμετάσχουν  οι αρκτικές μονάδες πεζικού και οι ειδικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, γράφει το δημοσίευμα

Ιούνιος 2, 2015.

Μεγάλης κλίμακας άσκηση αρχίζει ο Βόρειος Στόλος, η οποία θα κρατήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, για την προστασία των σημαντικών οικονομικών πραγμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αρκτική, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Βλαντίμιρ Κορολέφ- Владимир Королев.


«Ο σχεδιασμός για το έτος περιλαμβάνει μία μεγάλης κλίμακας άσκησης,  για την προστασία των σημαντικών οικονομικών πραγμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αρκτική, κατά τη διάρκεια της οποίας,  μηχανοκίνητες μονάδες μας θα αλληλεπιδράσουν με τις δυνάμεις των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων και των ειδικών δυνάμεων. Τα άλλα μέρη αυτής άσκησης δεν προτίθεμαι να αποκαλύψω», είπε.

Σύμφωνα με τον Κορολέφ, στο σχεδιασμό του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνεται και ασκήσεις σε περιοχές της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, οι οποίες θα είναι ασκήσεις διάσωσης και θα καλύψουν την έκταση του αρχιπελάγους των Νήσων της Νέας Σιβηρίας.

«Ακριβώς στην περιοχή του αρχιπελάγους των Νήσων της Νέας Σιβηρίας, θα διενεργήσουμε ασκήσεις για την προστασία της Αρκτικής Ζώνης των νησιών και της θαλάσσιας ακτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όπως θυμάστε πέρυσι ξεκινήσαμε αυτό το έργο», είπε ο Κορολέφ.

Στη Μεσόγειο

Επίσης, είπε ότι τα πλοία του βόρειου στόλου θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, παραδοσιακά, ως μέρος του ρωσικού  Πολεμικού Ναυτικού, που δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε μόνιμη βάση.

«Επί του παρόντος ένα από τα μεγάλα  ανθυποβρύχια πλοία μας προετοιμάζεται για την υλοποίηση αυτού του έργου, που θα αποφασισθεί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε ο Κορολέφ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr