Ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας της Κίνας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη




Ιούνιος 12, 2015.

Ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας της Κίνας, ένα από τα υψηλότερα στελέχη του κόμματος, ο Ζου Γιονγκ Κανγκ, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη, και κατέστη ο πρώτος ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος που έλαβε μια τέτοια καταδικαστική απόφαση τις τελευταίες δεκαετίες, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.


Το πρακτορείο στην αγγλική έκδοσή του αναφέρει ότι ο 73χρονος  Zhou Yongkang καταδικάστηκε για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και αποκάλυψης κρατικών μυστικών» προσθέτοντας ότι η δίκη του διεξήχθη στην πόλη Tianjin, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Zhou συνελήφθη το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ως μέρος της έρευνας για τη διαφθορά και αμέσως εκδιώχθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Είχε διατελέσει διευθυντής του κινεζικού γίγαντα πετρελαίου CNPC. Ανέβηκε στην κορυφή της εξουσίας το 2002 όταν έγινε ένα από τα 25 μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος με αρμοδιότητα του Υπουργού για την ασφάλεια της χώρας.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ