Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ κάλεσε στη Σόφια τον Γκρούεφσκι στα εγκαίνια του τσάρου Σαμουήλ




Ιούνιος 7, 2015.

Πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, έστειλε ο επικεφαλής του βουλγαρικού κόμματος VMRO και αντιπρόεδρος του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του τσάρου Σαμουήλ.


Το μνημείο βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία της ‘Αγίας Σοφίας’ και θα τα εγκαίνια θα γίνουν  στις 8 Ιουνίου.

Στην επιστολή του προς τον Γκρούεφσκι, ο Καρακατσάνοφ, υπενθύμισε όλες τις αναφορές του βουλγαρικού κοινοβουλίου για κοινές γιορτές με τους πολίτες του γειτονικού κράτους.

Δήλωσε ότι η προσέγγιση αυτή  εγγυάται την ταχεία ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και επεσήμανε ότι  ο στόχος αυτός  αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από τη Βουλγαρία.

«Για μένα, ως πρόεδρος του κόμματος που φέρει το ίδιο όνομα με το δικό σας  και ταυτίζεται με τους γίγαντες της ‘Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης’ – ΕΜΕΟ-VMRO,  όπως ο Γκότσε Ντέλτσεφ, ο Ντάμε Γκρούεφ, ο Τοντόρ Αλεξαντρόφ, ο Ιβάν Μιχαήλοφ, ο στόχος αυτός γίνεται  πιο σημαντικός και πιο αναγκαίος» σημειώνει ο Καρακατσάνοφ.

Ο τσάρος Σαμουήλ, είναι μια από τις πολλές ιστορικές προσωπικότητες που συνδέουν τη Βουλγαρία με την πΓΔΜ καθώς και τους πολίτες των δύο πλευρών, τόνισε ο Καρακατσάνοφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr