Αύξηση δραστηριότητας της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας




Ιούνιος 8, 2015.

Η συριακή πολεμική αεροπορία, τις τελευταίες ώρες  έχει αυξήσει δραματικά τις επιθέσεις σε διάφορες θέσεις στην περιοχή της Δαμασκού και στο Χαλέπι.


Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία ‘Sana’, την οποία επικαλείται το Itar Tass, οι επιθέσεις γίνονται σε θέσεις εξτρεμιστών  των τρομοκρατικών ομάδων «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και «Ισλαμικό Κράτος».

Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα,  πηγές της λεγόμενης «μέτριας αντιπολίτευσης της Συρίας» έχουν περάσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, βίντεο που δείχνουν βομβαρδισμένες κατοικημένες περιοχές και τα αποτελέσματά τους, δηλαδή εμφανίζονται πτώματα πολιτών, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών. Καθώς ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις έγιναν σε κατοικημένες περιοχές.

Η ενίσχυση των αεροπορικών επιθέσεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκίνησε λίγο μετά από την ανακοίνωση της  πρόθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη μιας ‘πολύπλευρης’ σχέσης με τη Συρία, που θα ‘συμβάλει στη διαδικασία της διευθέτησης στη χώρα’.

 Ισραηλινή πηγή αναφέρει ότι αυτό δηλώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και υφυπουργό Εξωτερικών, Μιχαέλ Μπογκντάνοφ με το διευθυντή του Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας της Συρίας, Ριμόι Κάντρι.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr