Αμερικανικό ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία






Ιούνιος 2, 2015.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, Donald Lu,  συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ) και συζήτησαν για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης,  που θα διεξαχθούν στις 21 Ιουνίου.


Η συνάντηση μεταξύ  του επικεφαλής της KQZ και του Lu πραγματοποιήθηκε μακριά από «το μάτι των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης στα Τίρανα, εξέφρασε την εκτίμησή του για την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, να διαγράψει  τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ilir Pjetraj,  και να επαναφέρει στη λίστα τον Altin Bibës, που είχε παραιτηθεί νωρίτερα.

Ο Donald Lu ζήτησε να εργασθούν περισσότερο για την απομάκρυνση των υποψηφίων, οι οποίοι ενοχοποιούνται από πολιτικές ατασθαλίες και κατάχρηση στις διαχειρίσεις από τις θέσεις τους.

«Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος από τους πολιτικούς εγκληματίες είναι σημαντική ενέργεια για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας στα  Τίρανα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr