Τουρκία: Το κουρδικό κόμμα θα τιμήσει τους μη Κούρδους ψηφοφόρους στο Κοινοβούλιο




Ιούνιος 7, 2015.

Αν και ακόμη, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται για τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού « Δημοκρατικού Κόμματος  των Λαών»- HDP, Sirri Süreyya Önder (φωτό), δήλωσε ότι το κόμμα του θα τιμήσει τις εκατοντάδες  χιλιάδες ψήφους που έλαβε από τους Τούρκους πολίτες που δεν είναι Κούρδοι.


«Είμαστε τώρα στα πρόθυρα της εισόδου μας στο Κοινοβούλιο με 80 εκλεγμένους αντιπροσώπους», είπε ο Önder σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. «Τα προβλεπόμενα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι το κυβερνών «Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης»- AKP,  δεν είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση από μόνο του, υπολείπεται κατά πολύ από τους 276 βουλευτές που απαιτούνται.

»Αυτή είναι μια νίκη της δημοκρατίας έναντι της τυραννίας, της ελευθερίας ενάντια στην καταπίεση, την ταπεινότητα και την ύβρη, είναι νίκη της ειρήνης ενάντια στον πόλεμο… Είθε η ειρήνη και η δημοκρατία να ευεργετήσει  όλους τους πολίτες αυτής της χώρας».

Ο Önder ευχαρίστησε επίσης τους μη Κούρδους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένων των φιλελεύθερων και άλλων που προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν το HDP.
«Αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, έχουμε κερδίσει αυτές τις εκλογές με δανεικούς ψήφους, δεν θα το ξεχάσουμε αυτό και θα τιμήσουμε αυτές τις ψήφους. Τους ευχαριστούμε».

Ο βουλευτής του κουρδικού κόμματος έκανε έκκληση προς τους φίλους και οπαδούς του κόμματος να μην κάνουν εκτεταμένες γιορτές και να είναι ήρεμοι.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr