Γάζα: Δυνάμεις της Χαμάς σκότωσαν υπερασπιστή του ‘Ισλαμικού Κράτους’




Ιούνιος 3, 2015.

Πόλη της Γάζας- Λωρίδα της Γάζας.

Η δυνάμεις της Χαμάς σκότωσαν έναν φανατικό ισλαμιστή, υπερασπιστή της οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’, και αποτελεί το πρώτο μοιραίο περιστατικό, από τότε που οι ισλαμιστές κυβερνήτες της Γάζας εξαπέλυσαν εκστρατεία καταστολής κατά της πλέον ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας, πριν από μήνες, όπως γράφουν τα ‘αραβικά νέα’.


Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Έιαντ αλ Μποζούμ, είπε την Τρίτη, ότι ένας 27χρονος άνθρωπος πέθανε κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να τον συλλάβουν.

Δήλωσε ότι ο διαδηλωτής αρνήθηκε να παραδοθεί και στη συνέχεια άνοιξε πυρ σε δυνάμεις της Χαμάς με εκρηκτικά.

Ο θάνατος, ήρθε ώρες μετά, που οι υποστηρικτές του ‘ισλαμικού κράτους’ έδωσαν στη Χαμάς προθεσμία 48 ωρών να σταματήσει την καταστολή και να απελευθερώσει δεκάδες υπόπτους προσκείμενους στο Ισλαμικό κράτος που συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.

Η Χαμάς κατηγορεί  τους υποστηρικτές του ισλαμικού κράτους για μια σειρά εκρήξεων που είχαν βάλει στο στόχαστρο τη Χαμάς, αλλά δεν προκάλεσαν  ανθρώπινες απώλειες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr