«Σοκάρισε» τους Ουκρανούς η άρνηση των Αμερικανών για όπλα




Ιούνιος 13, 2015.

Ανέλπιστο πλήγμα υπέστησαν οι Ουκρανοί εθελοντές του τάγματος της «Αζοφικής» από την άρνηση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να μην παράσχει στρατιωτική βοήθεια, λόγω του ότι διακατέχονται από ναζιστική ιδεολογία.


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του τάγματος στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο Facebook.

«Εκπλαγήκαμε και αγανακτήσαμε από τις  δηλώσεις αυτές. Το Σύνταγμά μας στέκεται πάντοτε στις θέσεις του πατριωτισμού και ποτέ δεν προσέγγισε άλλες οποιαδήποτε παγκόσμιες ιδεολογικές τάσεις.

 Η Ουκρανία είναι πολύ παλαιότερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και ως πριγκιπάτο είχε επαγγελματικό στρατό», σημειώνει η δήλωση.



Το ‘τάγμα της Αζοφικής’ («Азов») δηλώνει, ακόμη, ότι  στην Ουκρανία δεν υπήρξε μια βάση για την ανάδυση της ναζιστικής ιδεολογίας και υπενθύμισε στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, ότι εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.



«Παρακαλώ σημειώστε ότι το επίπεδο αυτών των εγγυήσεων, σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση», δηλώνει το τάγμα.

Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 11 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για πιστώσεις στο υπουργείο  Άμυνας, ενέκρινε τροπολογία που απαγορεύει την κατανομή κονδυλίων για την κατάρτιση  του ουκρανικού τάγματος της ‘Αζοφικής’.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της πρωτοβουλίας,  τον John Conyers, Jr. Από το Δημοκρατικό Κόμμα που εκλέγεται στο Μίσιγκαν, «το τάγμα της Αζοφικής», είναι μία «αηδιαστική νέο-ναζιστική» οργάνωση.

Επίσης, το Σώμα ενέκρινε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η προμήθεια στην Ουκρανία και το Ιράκ, συστημάτων αεράμυνας «φορητών από άνθρωπο», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ