Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για την «τουρκική ροή»




Ιούνιος 13, 2015.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού και συνομίλησαν.


Η συζήτηση των δύο ηγετών  έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Από τη ρωσική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ο επικεφαλής της Rosatom, Σεργκέι Κιριγιένκο, ο επικεφαλής της ‘Gazprom’ Αλεξέι Μίλερ’.

Κατά τη συνάντηση, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας, συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του αγωγού «τουρκική ροή», που συζητείται στο ‘πλαίσιο του ενεργειακού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών’, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου 2014, η ‘Gazprom’ και η τουρκική ‘Botas’ υπέγραψαν μνημόνιο για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η ‘τουρκική ροή’ ή’ Turkish Stream’, είναι μια εναλλακτική λύση στο έργο της ‘Νότιας Ροής’- ‘South Stream’ που τερματίστηκε, όπως δήλωσε η Ρωσία το Δεκέμβριο του 2014.
Η ‘Gazprom’ είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου αγωγού το Δεκέμβριο του 2016.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ