Οι ηγέτες Ρωσίας και Ελλάδας θα συζητήσουν για τον αγωγό φυσικού αερίου



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 17, 2015.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στις 19 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, σκοπεύει να συζητήσει τη διαδικασία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας-Ελλάδας.


Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν που επικαλείται το Ria Novosti.

«Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συζητήσουν για την πρόοδο της διαδικασίας των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Επίσης, θα μιλήσουν για τις διάφορες πτυχές   των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, την υλοποίηση κοινών έργων υποδομής στον τομέα των μεταφορών του φυσικού αερίου, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον αγωγό  Τουρκίας-Ελλάδας», δήλωσε ο Ουσάκοφ.

Η Ελλάδα και η Ρωσία βρίσκονται  στη «γραμμή του τερματισμού» των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συνέχιση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ