Σκόπια: Χωρις Μεταβατική Κυβέρνηση δεν θα γίνουν εκλογές...




«Δεν θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο εάν μέχρι τις 10 Ιουνίου δεν συμφωνηθεί για μεταβατική κυβέρνηση»

Ιούνιος 2, 2015.

Εάν μέχρι τις 10 Ιουνίου, δεν έχει συμφωνηθεί ο σχηματισμός μιας μεταβατικής κυβέρνησης οι εκλογές όπως συμφωνήθηκε  μέχρι τον επόμενο Απρίλιο θα ακυρωθούν, σύμφωνα με πηγές από ανώτερες διπλωματικές πηγές που πρόσκεινται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.


Μετά από μακρά και τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των ηγετών του SDSM, VMRO-DPMNE, DUI και DPA,  με τον Επίτροπο Johannes Hahn και τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι που εντάχθηκαν στη συζήτηση κατόπιν, ανακοινώθηκε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές , που θα διοργανωθούν από κάποιο είδος μεταβατικής κυβέρνησης, όπως ανέφερε η τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τη Νόβα, η συμφωνία που έγινε με τους πολιτικούς αρχηγούς εμπεριέχει  και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, η οποία θα ετοιμάσει  τις εκλογές.

Λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την κυβέρνηση, δεν έγινε συζήτηση, αλλά τα μέρη συμφώνησαν το θέμα να συζητηθεί στις Βρυξέλλες στις 10 Ιουνίου.

Εάν στις Βρυξέλλες, την ημερομηνία αυτή δεν επιτευχθεί συμφωνία, σχετικά με το πώς μια υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ετοιμάσει τη χώρα για τις εκλογές τον Απρίλιο του 2016, δεν θα γίνουν εκλογές, φέρεται να δήλωσε η κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -SDSM.

Απαραίτητη  και βασική προϋπόθεση από την αντιπολίτευση,  είναι  η χώρα να μεταβεί σε εκλογές, μόνο με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr