Ο πρωθυπουργός της Σερβίας στην Ουάσιγκτον – ζήτησε επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών




Ιούνιος 2, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και στη συνέχεια, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν  στη Σερβία, καθώς αυτή βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιμένει ταχύτερη και ευρύτερη πολιτική στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείας προς τη Σερβία, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.


O Βούτσιτς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η κυβέρνησή του, γεγονός που καθιστά τη Σερβία, χώρα σταθερή και ασφαλή για τις ξένες επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εξασφαλίσει στις αμερικανικές εταιρείες τις καλύτερες συνθήκες στα Δυτικά Βαλκάνια και θα έχουν την υποστήριξη της σερβικής κυβέρνησης.

Ο Βούτσιτς είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της General Electric  και επισκέφθηκε  τη Microsoft,  όπου τόνισε το ενδιαφέρον των Σέρβων για τη σύγχρονη τεχνολογία και τις πληροφορίες στη δημόσια διοίκηση.

Επίσης, συζήτησε προτάσεις για εκμετάλλευση  των μεταλλείων στη Σερβία με μεγάλη αμερικανική εταιρεία του κλάδου.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο Βούτσιτς εξέφρασε τη χαρά του για το ενδιαφέρον των αμερικανικών εταιρειών και τόνισε ότι η άφιξη των εταιρειών αυτών σημαίνει την ευρύτερη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Σερβία για την ταχύτερη διαδικασία στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr