Η Αθήνα απαλλάσσει από τη φορολογία των συναλλαγών τη Βουλγαρία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 26, 2015.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε την κατάργηση του φόρου που επιβάλλεται στις συναλλαγές με τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Βουλγαρία.
Αυτό ανακοινώθηκε πριν από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, από τον υπουργό  Οικονομικών Βλαντισλάβ Γκοράνοφ, σύμφωνα με την Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.


Η απόφαση προβλέπει την ακύρωση της ανακοίνωσης που έγινε το Μάρτιο για τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ιρλανδία, όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές, θα υπόκειντο σε κράτηση κατά 26%,  όπως είναι ο  φόρος των εταιρειών στη χώρα, προληπτικά για όλους τους αντισυμβαλλόμενους και δεν θα ενεργοποιούνταν όταν αποδεικνύονταν ότι ο στόχος τους δεν ήταν  να αποφύγουν τις πληρωμές φόρου.

Ο υπουργός Γκοράνοφ, κατήγγειλε αυτό  τότε, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περίμενε την απόφασή της.

«Αν δεν ακυρωθεί αυτό ο φόρος, τότε η Βουλγαρία θα μηνύσει την Ελλάδα», είχε πει ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, με τη λογική ότι θα βλαφτούν  οι  χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στη νότια Βουλγαρία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ