Τουρκία: Ο Ερντογάν έσπασε τη σιωπή του μετά τις εκλογές




Ιούνιος 8, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχθηκε,  τη Δευτέρα, ότι κανένα κόμμα δεν κέρδισε, ώστε να έχει εντολή να κυβερνήσει μόνο του, μετά τις εκλογές της Κυριακής,  και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να εργασθούν για ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και σταθερότητας στη χώρα.


« Η άποψή μου είναι ότι το έθνος είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ερντογάν σε δήλωσή του, που κυκλοφόρησε από το πολιτικό του γραφείο, μετά τα πρώτα σχόλια στα ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

«Τα αποτελέσματα, δεν δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού μιας μονοκομματικής κυβέρνησης, αυτά θα αξιολογηθούν ρεαλιστικά από κάθε κόμμα», είπε.

Οι ελπίδες του Ερντογάν, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, για επέκταση των αρμοδιοτήτων του, ως πρόεδρος,  εξανεμίσθηκαν, όταν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο είχε ιδρύσει, απέτυχε να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία, για πρώτη φορά.

Ενώ, ενοχλητικά είναι τα σχόλια από τον αραβικό τύπο που λένε ότι «Ο Σουλτάνος κατέρρευσε».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr