Η Βουλγαρία παραδίδει όπλα στους Σύριους αντάρτες





Ιούνιος 12, 2015.

Μια έκρηξη στη Βουλγαρία, η οποία στοίχισε τη ζωή ενός ατόμου, έριξε φως σε κανάλια που δημιούργησε το Πεντάγωνο, για να οπλίσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αγωνίζονται για την ανατροπή  του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Το ελβετικό δημοσίευμα φέρνει στο φως δραστηριότητες του παρασκηνίου στην ενίσχυση των Σύρων ανταρτών από τους Αμερικανούς.

 Η αναφορά γίνεται στο αξιόπιστο οπλικό σύστημα εκτόξευσης ρουκετών με εκρηκτική κεφαλή, RPG, που μαζί με τα ‘Καλάσνικοφ’,  αποτελούν  ένα από τα εμβληματικά όπλα των καταστροφικών συγκρούσεων που γίνονται τόσο στην Αφρική, όσο και στη Μέση Ανατολή και έχουν συγκλονίσει τον κόσμο.

Πολλοί Βούλγαροι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας, όσον αφορά το περιστατικό της έκρηξης σε βουλγαρικό στρατόπεδο, κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι τα όπλα θα μπορούσαν να έχουν πέσει στους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.

Στη συνέχεια η πρεσβεία των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι τα όπλα προορίζονταν για τους «μέτριους ισλαμιστές» της Συρίας και ότι η εταιρεία που εργάζεται με το Πεντάγωνο παρέχει « όπλα για εκπαίδευση και εξοπλισμό» των μαχητών του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που προσπαθεί να ανατρέψει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο, για την υπόθεση, γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί.

 Ο εμπειρογνώμονας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Σλάβτσο Βέλκοφ,  είπε ότι η υπόθεση μοιάζει με τις παράνομες τακτικές που ακολουθεί η CIA,  σε σημαντικές μυστικές αποστολές της.

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί, ενδιαφέρονται για προμήθεια όπλων από  χώρες του πρώην Σοβιετικού Μπλοκ.

 Ήδη, το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί τακτικά υπεργολάβους για την  παραλαβή του οπλισμού των συμμάχων του, που έχουν  απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οπλοστάσιο.
Και σε αυτό διευκολύνεται από χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, όπου τα αποθέματα των όπλων έχουν ανατεθεί  σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν επίσημο καθήκον, από τις κυβερνήσεις, για την «αξιοποίησή τους».

Ρωσικά δημοσιεύματα αυτήν την εβδομάδα  φέρνουν το τίτλο «Οι Αμερικανοί δείχνουν συμπάθεια για όπλα της Σοβιετικής Ένωσης», υπαινισσόμενα  την τακτική των Αμερικανών να προμηθεύουν τη ‘σοβιετική σαβούρα’, με ελάχιστο κόστος,  στις χώρες των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ