Σκόπια: Συνάντηση Αλί Αχμέτι με ΥΠΕΞ Βουλγαρίας




Ιούνιος 15, 2015.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντάνιελ Μίτοφ, συναντήθηκε με τον ηγέτη του κυβερνώντος αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ, ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση» (DUI), Αλί Αχμέτι.
 
Η συνάντηση έγινε στην έδρα του DUI, στο Τέτοβο. Στη βουλγαρική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Βαλεντίν Ποριάζοφ και ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Ιβάν Πέτκοφ.
Κατά τη συνάντηση ο Αχμέτι ανέφερε τις θέσεις του DUI σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στα Σκόπια και τις θέσεις του κόμματος του έναντι των γειτονικών χωρών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο Αχμέτι απευθυνόμενος στον υπουργό  Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ντάνιελ Μίτοφ, επεσήμανε τη θετική στάση της Βουλγαρίας για την ένταξη της πΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και το ενδιαφέρον που δείχνει για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή,καθώς και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Ο Αχμέτι, τόνισε ότι υποστηρίζει πλήρως τη σύμβαση καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην πΓΔΜ στις 2 Ιουνίου», είπε ο ηγέτης του DUI.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ