Σύνορα Τουρκίας Συρίας- Άνοιξαν και περνούν χιλιάδες πρόσφυγες



echedoros-a.gr

Ιούνιος 14, 2015.
Στις 17:15 τοπική ώρα οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορά τους με τη Συρία, προκειμένου να περάσουν χιλιάδες Σύριοι που εγκατέλειψαν την πόλη Tel Abyad, όπου διεξάγονται μάχες μεταξύ των Κούρδων και των εξτρεμιστών του Ισλαμικού κράτους.


Οι Σύριοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο των συνόρων επί ημέρες και εμποδίζοντας από τον τουρκικό στρατό να διασχίσουν τα σύνορα με κανόνια νερού, αποφάσισαν το απόγευμα να τους αφήσουν να διέλθουν από την περιοχή των συνόρων της πόλης Akcakale.

echedoros-a.gr


Οι Τούρκοι προσκάλεσαν τους πολίτες του που ζουν στο τουρκικό έδαφος να παραλάβουν τους συγγενείς τους, ενώ εκείνοι που δεν έχουν  συγγενείς θα οδηγηθούν σε οργανωμένα στρατόπεδα προσφύγων.

echedoros-a.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι από 2,5 έως 3 χιλιάδες, η πλειοψηφία των οποίων είναι αραβικής καταγωγής και ένα μικρό μέρος είναι Τουρκμένοι.

«Το απόγευμα οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τα σύνορα, για να μην εκτεθούν οι άμαχοι στον κίνδυνο του πολέμου. Αξιωματούχοι του Γραφείου Καταστροφών και Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, καθοδήγησαν τις ομάδες υποδοχής  στην Τουρκία», σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ