Η Τουρκία λέει στους Αμερικανούς ότι ανησυχεί για τη φυγή Αράβων και Τουρκμένων από Συρία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 16, 2015.
Η Τουρκία, λίγες ημέρες μετά, τα δημοσιεύματα για τη φυγή των πληθυσμών αραβικής και τουρκμενικής καταγωγής από τις παραμεθόριες πόλεις της Συρίας και την επιδίωξη των Κούρδων να δημιουργήσουν μια ‘καθαρή’ κουρδική περιοχή, σήμερα αναφέρεται ότι έχει εκφράσει τις ανησυχίες της, στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μετακίνηση αυτή του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ενημέρωσε την Ουάσιγκτον, ότι οι επιθέσεις του Διεθνούς Συνασπισμού κατά των Ισλαμιστών, στην συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, προξένησε τη φυγή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία.

«Η ενόχληση της Τουρκίας για την Τελ Αμπιάντ, έχει αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

«Οι Τουρκμένοι και οι Άραβες στην περιοχή του Τελ Αμπιάντ, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Υπάρχει μια απόπειρα δημογραφικής αναπροσαρμογής. Η Τουρκία έχει μοιρασθεί το ζήτημα αυτό με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο αξιωματούχος της Άγκυρας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ