Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τουρκία: 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν στρατόπεδα του PKK

Ιούλιος 30, 2015.

 Μετά το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και ενός αξιωματικού,  στην επαρχία Σιρνάκ, τριάντα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν επιδρομές σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, στο βόρειο Ιράκ τα οποία βομβάρδισαν με σφοδρότητα.
 

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι  αυτονομιστές του PKK στην επαρχία Σιρνάκ σκότωσαν έναν αξιωματικό και τρεις στρατιώτες. Μετά από αυτό το συμβάν άρχισε καταδίωξη των τρομοκρατών με ελικόπτερα  που απογειώθηκαν από 8η κύρια αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ,  ενώ συγχρόνως απογειώθηκαν 30 μαχητικά αεροσκάφη  για να βομβαρδίσουν στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης των Κούρδων του Ιράκ «Φλας Χαμπέρ» ανέφερε ότι αυτήν την εβδομάδα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του PKK στην περιοχή Ζαπ. Σημειώνει, ακόμη, ότι τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν και ορεινά χωριά στην περιοχή. Δεν αναφέρεται πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ