Διαμαρτυρία Γερμανών σε στρατόπεδο προσφύγων στη Δρέσδη




Ιούλιος 25, 2015.

Ακτιβιστές από το εθνικό δημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, οργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από στρατόπεδο προσφύγων στη Δρέσδη της Γερμανίας.


Όπως αναφέρθηκε από τη γερμανική αστυνομία, οι ριζοσπάστες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε άλλους  προσκείμενοι στην ιδεολογία της Αριστεράς που ήταν υπέρ των προσφύγων.

Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονταν για τα σχέδια των τοπικών αρχών να διατηρήσουν τον καταυλισμό με τους 1.100 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία.

Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε σε έναν εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής και μέχρι το Σάββατο είχαν φθάσει περίπου 500 νέοι πρόσφυγες και έπονται άλλοι 300.

Στις διαμαρτυρίες τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα από αυτούς μετακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν αρχειοθετηθεί περίπου 400 χιλιάδες αιτήσεις για το καθεστώς του πρόσφυγα, αριθμός διπλάσιος από το προηγούμενο έτος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποσοστό αυτό  θα μειωθεί τα επόμενα έτη.

Ωστόσο, αναταραχές έχουν προκληθεί στη γερμανική κοινωνία με την αύξηση των αδικημάτων που διαπράττονται από τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την «Rheinische post» κατά το παρελθόν έτος 38 χιλιάδες πρόσφυγες συνελήφθησαν για εγκληματικές πράξεις, ενώ κατά το 2013 συνελήφθησαν 16 χιλιάδες.





               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ