Συρία: Ο Άσαντ κήρυξε γενική αμνηστία για στρατιωτικά αδικήματα




Ιούλιος 25, 2015.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, το Σάββατο εξέδωσε νομοθετικό διάταγμα με το οποίο χορηγεί αμνηστία σε στρατιωτικά  ‘εγκλήματα’, όπως σημειώνεται από το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων.


Το νομοθετικό διάταγμα, όπως σημειώνεται, αναφέρει: ‘Το εκδοθέν νομοθετικό διάταγμα αριθμ. 32- 2015, χορηγεί αμνηστία για εγκλήματα τα οποία ορίζει η στρατιωτική νομολογία σε όσα από  αυτά έγιναν πριν από τις 25 Ιουλίου 2015».

Σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα, η αμνηστία δεν περιλαμβάνει «την απόκρυψη και προσπάθεια διαφυγής στρατιωτών, εάν δεν παραδοθούν μέσα 30 ημέρες ή σε περίπτωση απόδρασης 60 ημέρες.

Το ευεργετικό αυτό μέτρο αναφέρεται για την τόνωση των δυνάμεων του στρατού, τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας,  που ήταν κάποτε οι μεγαλύτερες στην περιοχή, αλλά επήλθε κούραση από τις συνεχείς μάχες επί τέσσερα συνεχή έτη και σε διάφορα μεγάλα μέτωπα, ενάντια σε αντιπάλους που έχουν καταλάβει μεγάλη τμήματα της χώρας, σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια’.
«Δεκάδες χιλιάδες νέοι άνδρες έφυγαν από τη Συρία ή βρήκαν τρόπους για να αποφύγουν τη στράτευση», σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ