Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις στο PKK



…και να συνεχίσει τη διαδικασία διευθέτησης του κουρδικού ζητήματος

Ιούλιος 26, 2015.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, προέτρεψε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός με το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με δήλωση του Σαββάτου.



Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να διατηρήσει την κατάπαυση του πυρός με το PKK και να συνεχίσει τη διαδικασία διευθέτησης.


Η Μογκερίνι μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη για τις προσπάθειες της Τουρκίας κατά το Ισλαμικό Κράτος και τη διευθέτηση του κουρδικού ζητήματος.


«Οι τρομοκρατικές ομάδες δεν πρέπει να χαλάσουν τη διαδικασί και πρέπει να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.


«Πρέπει να αποφύγετε να διακινδυνεύσετε την κατάπαυση του πυρός και την ειρηνευτική διαδικασία του κουρδικού ζητήματος που παραμένει η καλύτερη ευκαιρία για τη νέα γενιά με την επίλυση μιας σύγκρουσης που έχει στοιχίσει πάρα πολλές ζωές».

Την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο, τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν, για πρώτη φορά τα τελευταία δυόμισι χρόνια στρατόπεδα του PKK στο βόρειο Ιράκ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ