Σκόπια: Η «ανυπακοή» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιταχύνει τη σύλληψή του




Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 6, 2015.

Το Δικαστήριο της Στρούμιτσα/ Στρώμνιτσας, έδωσε προθεσμία μέχρι το μεσημέρι για τον ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Ζόραν Ζάεφ, να εμφανισθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.


 Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, και αν αυτό δεν συμβεί, το ένταλμα για τη σύλληψή του, πρέπει να σταλεί στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο 1, των Σκοπίων.

Η δικαστής Σόνα Καλαμερνίκοβα δήλωσε ότι, λόγω πιθανών υποχρεώσεων που δικαιολογούν  την καθυστέρηση της παρουσίας του Ζάεφ, η προθεσμία παρατάθηκε από τις 09:00 , στις 12:00 της Δευτέρας, δηλώνοντας ότι εάν ο Ζάεφ δεν εμφανισθεί μέχρι την ώρα αυτή, τότε  θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του.

Το  Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο 1, στα Σκόπια, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση, επειδή ακόμη δεν έλαβε εντολή από το Δικαστήριο της Στρούμιτσας.

Ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή Τύπου, δήλωσε ότι δεν θα παρουσιάζεται πλέον στο Δικαστήριο, ούτε θα προβεί σε άλλες διαδικασίες, γιατί, απλά, δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο το δικαστικό σώμα, αλλά ως μια προέκταση της κυβέρνησης, επειδή, «βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο  του Νίκολα Γκρούεφσκι και της οικογένειά* του».
-
* «Οικογένεια» είναι μια τοπική πολιτική φρασεολογία που υποδηλώνει μια κλίκα αρκετών δεκάδων  προνομιούχων μελών, της κλίκας του κόμματος VMRO-DPMNE.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ