Μασούντ Μπαρζανί: Οι θυσίες των Κούρδων οδηγούν στην ανεξαρτησία μας




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 19, 2015.

Σε επίσκεψή του στις δυνάμεις πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν, για επιθεώρηση υπό την ιδιότητά του, ως αρχηγός εν τιμή, ο Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι θυσίες που γίνονται από τους Κούρδους, όλα αυτά τα χρόνια, οδηγούν στην ανεξαρτησία τους, παρά να μείνουν υπό ‘τον έλεγχο άλλων».


«Δεν χάσαμε τόσους πολλούς ανθρώπους για να παραμείνουμε πάλι υπό τον αντίχειρα κάποιου άλλου», είπε ο επικεφαλής της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, ο Μπαρζανί φέρεται να είπε:

«Οι εχθροί μας έκαναν ό, τι μπορούσαν, αλλά δεν ήταν σε θέση να διασπάσουν τη θέληση του λαού μας. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια επιλογή μεταξύ της ανεξαρτησίας και της εξάρτησης και η επιλογή μας είναι η ανεξαρτησία».

Ο Μπαρζανί επισκέφθηκε τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά  στην Αρμπίλ και στη Μοσούλη για επιθεώρηση και να ευχηθεί στα στρατεύματα λόγω της γιορτής του Ραμαζανιού Έιντ αλ Φιτρ, όπου διαβεβαίωσε ότι οι τυχούσες διαφωνίες  μεταξύ των εγχώριων πολιτικών κομμάτων δεν θα επηρεάσουν  το έργο των πεσμεργκά που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας.

Μια κοινή κυβέρνηση από τον πρώην πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν  που είναι ισχυρός στην Σουλεϊμανίγια και του Μπαρζανί του Κουρδικού Κόμματος του Κουρδιστάν που είναι ισχυρός στην Αρμπίλ, συστήθηκε από το κίνημα Γκοράν της αντιπολίτευσης, αλλά απερρίφθη από τον Μπαρζανί.

«Αυτοί που προτείνουν διπλή διοίκηση, σαφώς δεν έχουν μάθει το μάθημά τους από την ιστορία. Οι Κούρδοι που σκοτώθηκαν αυτά τα χρόνια δεν πέθαναν για να διαιρεθεί το Κουρδιστάν», είπε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ