Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Προσεύχομαι στο Θεό να καταργηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας…





«Μπορίσοφ: Προσεύχομαι στο Θεό τα μεγάλα αφεντικά να καταλάβουν γρήγορα και να καταργηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας», γράφει το δημοσίευμα.

Ιούλιος 8, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ελπίζει οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να καταργηθούν σύντομα.


«Σήμερα είναι η μέρα των κυρώσεων. Από τη μία πλευρά, η εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, από την άλλη το εμπάργκο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στις δύο περιπτώσεις όλοι χάνουν. Οι κυρώσεις δεν μπορούν να φέρουν τίποτε καλό στις χώρες της ΕΕ», είπε ο Μπορίσοφ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass.

Παραδέχθηκε ότι η Βουλγαρία ως πιστό μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει τις κυρώσεις, αλλά έχει χάσει πάρα πολλά.

Ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας, της γεωργίας και του εμπορίου συνδέεται με τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε υποστεί μεγάλες απώλειες.

Φυσικά, στην κατάσταση αυτή σε μεγάλο βαθμό έχει λόγο και η ρωσική ηγεσία.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι ο Πούτιν μίλησε πολύ έντονα εναντίον της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν  λόγοι για αυτό», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία έχει γίνει «άνευ πταίσματος ένοχη» χωρίς να έχει  την επιθυμία να οι δύο χώρες να ψυχρανθούν.

«Προσεύχομαι στο Θεό, τα μεγάλα αφεντικά (οι ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ) να καταλάβουν γρήγορα ο ένας τον άλλον και ότι πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις», είπε.
«Η Βουλγαρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των ομαλών σχέσεων με τη Ρωσία», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ