Τουρκία: Στρατιωτικός νόμος στην επαρχία Σιρνάκ
Ιούλιος 31, 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου,  στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων  στην περιοχή με τους αυτονομιστές του PKK,  μια μεγάλη έκταση,  κηρύχθηκε προσωρινά, ως  ‘ζώνη ασφαλείας’,  στην οποία επιτρέπεται η διακίνηση μόνο του τουρκικού στρατού.


Η περιοχή τίθεται σε στρατιωτικό καθεστώς και έχει ισχύ για μια περίοδο έξι μηνών, «λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Κούρδων αυτονομιστών σε στρατόπεδα της περιοχής και της προσπάθειας για κατάλυση του κράτους.  
 Καθορίζεται  η περιοχή  (αναφέρονται τα όρια) προκειμένου να διαφυλαχθούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους,  βάσει της υπουργικής απόφασης της 6ης Ιουλίου 2015 αρθμ. 2565 και η διακίνηση των πολιτών θα γίνεται με σχετική άδεια».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ