Ιταλία: Το κόμμα των ‘Πέντε Αστέρων’ βλέπει ως κακό παράδειγμα την Ελλάδα




Ιούλιος 25, 2015.


Μπορεί η Ευρώπη να έβλεπε σαν εφιάλτη την προβαλλόμενη Grexit, αλλά η Ευρώπη ακούει πάλι συζητήσεις για έξοδο από το ευρώ, τη φορά αυτήν από την Ιταλία.


Ο ηγέτης του ιταλικού λαϊκού κόμματος «Πέντε Αστέρια», ο Μπέπε Γκρίλο, κάλεσε τη χώρα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και να εθνικοποιήσει τις τράπεζες.

Σε άρθρο του, προσφέρει ένα ‘σχέδιο Β΄’ για το οποίο η Ιταλία θα πρέπει να διδαχθεί από το πάθημα της Ελλάδας που δεν είχε ‘plan B΄’, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των ‘πέντε αστέρων’, η Ρώμη πρέπει να χρησιμοποιήσει το τεράστιο χρέος της- 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, ως εργαλείο κατά της Γερμανίας, αφού  η απειλή  αυξάνεται για πτώχευση της Ιταλίας που θα έχει παγκόσμιες συνέπειες και δεν θα μπορέσει το Βερολίνο να ασχοληθεί με το νόμιμο δικαίωμα της Ιταλίας να μεταφερθεί σε άλλο νόμισμα.

Σύμφωνα με αυτόν, η Ελλάδα απειλήθηκε με τον εκβιασμό της πτώχευσης των τραπεζών και για αυτό η Ιταλία θα  πρέπει να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να στραφεί σε άλλο νόμισμα, γράφει το δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει ως κακό παράδειγμα  το νέο δανεισμό της Ελλάδας για να ξεπληρώσει παλαιά χρέη.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ