Αλβανικό δημοσίευμα: «Η Ελλάδα ‘πληρώθηκε’ από τη Σερβία με αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’»





Ιούλιος 25, 2015.

«Η Σερβία δεν μπορεί να επιβάλλει τη στρατηγική της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή μας», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Κοτζιάς,  στην Πρίστινα, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στα δυτικά Βαλκάνια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα που επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα για τη στάση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

 
«Ήρθε η ώρα για τους Σέρβους φίλους μας να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει τα δικά της συμφέροντα στην εξωτερική πολιτική με προϋπόθεση την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

»Εν ολίγοις, το πότε και πώς η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αυτό θα το κάνει η Αθήνα, με βάση τα συμφέροντά της και το Βελιγράδι δεν θα μπορούσε να μας το απαγορεύσει», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα για τις φερόμενες δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ:

«Η Σερβική Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να δείχνει το δάχτυλο στους Έλληνες, σαν να αντιμετωπίζει τους συμπατριώτες της στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

» Η νοοτροπία του Μιλόσεβιτς δεν έχει καμία θέση στα μεταπολεμικά Βαλκάνια.

»Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τη φιλο-σερβική της θέση κατά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αφού έλαβε ως δώρο από τους Σέρβους αδελφούς μας την αναγνώριση της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας με το συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία», γράφει το δημοσίευμα.

«Η Αθήνα δεν θα επιτρέψει την πατερναλιστική συμπεριφορά του Βελιγραδίου στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας αποτελούν ένα ισχυρό στοιχείο για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και η Αθήνα δεν πρόκειται να χάσει αυτήν την ευκαιρία», γράφει το άρθρο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ